بسم الله الرحمن الرحیم
زدن زن در اسلام
تهیه کننده: بخش اعجاز علمی قرآن ( خانم فاطمه قائمی پناهیان )
آیا به استناد آیه ۳۴ سوره نساء ( فضربوهن ) اسلام به مرد اجازه کتک زدن همسرش را داده؟ آیا اسلام مرد را برتر از زن میداند؟
در اسلام زن از جایگاه با ارزشی برخوردار بوده و در زمانی که متمدن ترین سرزمینهای آن دوران برای زن کوچکترین ارزشی قائل نبودند و در زمانی که ادیان الهی تحریف شده و در آنان نیز جایگاه زن به پست ترین جایگاه ممکن رسیده بود، دین مبین اسلام ظهور می کند و در عهد جاهلیت که شدید ترین ستمها و ناعدالتیها در مورد زن صورت میگرفت به مبارزه با این تفکرهای باطل میپردازد.
یونانیان زن را زاده شیطان میدانستند و او را در هیچ کاری مداخله نمی دادند و فقط برای ارضاء غریزه جنسی و خدمت گذاری، از او استفاده می کردند و به آسانی زن را مورد معامله و واگذاری به بیگانه قرار میدادند. رومیها با وجود اینکه در قوانین و حقوق، پیشرفت زیادی داشته اند، اما عقیده آنها درباره زن این بوده است که او را به علت دارا نبودن روح انسانی، برای حشر در روز قیامت لایق نمی دانسته اند. او را مظهر شیطان و انواع ارواح موذیه میدانستند، حتی در خندیدن و سخن گفتن از او جلوگیری میکردند و اکثرا دهان او را جز در موارد خوردن میبستند. در روم زنان همیشه تحت کفالت بودند و احتیاج به قیم داشتند و پس از مرگ مانند اشیاء به ارث برده میشدند. در چین اگر دختری متولد میشد، خویشان و نزدیکان با نهایت تاسف و ترحم به پدر و کسان نزدیک طفل تسلیت میگفتند. دختران را زنده میکشتند یا به صحرا میافکندند و یا به برده فروشان میدادند. چینیان خیال میکردند خداوند خالق پسران است و شیطان خالق دختران، در نظر آنان پسران با برکت بودند و دختران طوق لعنت. قربانی دوشیزگان برای خدایان رسم آنان بود.[۱]
و یادی کنیم از وضعیت اسفناک زن در جاهلیت عرب که با فجیع ترین وضع زندگی میکرده و مانند کالایی خرید و فروش میشد و از هر گونه حقوق اجتماعی و فردی حتی حق ارث محروم بود. زن را در شمار حیوانات قرار داده بودند و او را جزء لوازم و اثاث زندگی میشمردند. چه بسا از بیم قحطی و یا از ترس آلودگی، دختران خود را در روز اول تولد سر میبریدند و یا از بالای کوه بلند به دره عمیقی پرتاب میکردند و یا در میان آب غرق میکردند[۲] زنده به گور کردن دختران امری مرسوم بود.
در آیین بودا اگر چه زن را موجودی با ظاهر فرشتگان می دانستند، اما باور داشتند در اعماق عمیق قلبش روح شیطانی و دام خطرناک شیطان نهفته است. تا مدتی هیچ زنی را به کیش خود نمی پذیرفتند و اظهار می داشتند: (خدایا ما را از شر شیطان و نفس لئیم و زن، حفظ کن.) و شعار آنان این بود: (نجات، در مصاحبت با زن تحصیل نمیشود!)
اگر چه بودا زن را هم برای ترک دنیا به نحوی قبول میکرد، اما این پذیرفتن مشروط به دو شرط بود:
۱- باید سلوکِ زن، به طور کلی تحت نظر مردان راهب اداره شود.
۲- در هر پانزده روز، حتما خود و اعمالش را به مردان راهب عرضه کند.[۳]
و نگاهی بیاندازیم به ستم به زنان در آیین زرتشت و ایران باستان…
در متن پهلوی زرتشتی “بندهش” میخوانیم که: اهورامزدا چون از یافتن موجودی که بتواند زاییدن انسان (= مرد) را به عهده گیرد، ناتوان شد، دیو فاحشه گری را برای اینکار انتخاب کرد. این دیو، دختر اهریمن بود و “زن” یا “جهی” نام داشت.[۴]
در کتاب معروف زرتشتیان، مادیکان هزار دادستان نوشته کریستیان پارتلمه، میبینیم در احکام آنان زن شخصیت حقوقی نداشته و به عنوان شخص شناخته نمیشود و حکم شیء را دارد.[۵] زرتشتیان اعتقاد داشتند اگر زنی از خود پسری نداشته باشد، بسیار دشوار خواهد بود که از پلی که در رستاخیر به بهشت متصل است، عبور کند. یعنی تنها داشتن فرزند پسر، عامل نجات و گذر از پل صراط فرض شده بود.
در آیین زرتشت یک مرد حتی میتوانست علی رغم میل و رضایت همسر خود، او را به اشخاص تنگدستی که نیاز به همسر داشتند، برای مدت معینی واگذار نماید.[۶]
و چه ظالمانه روحانیون زرتشتی، دختر باکره مرد گنهکار را بعنوان کفاره گناه، به ازدواج خود در میآوردند[۷] آنگاه که موبد زرتشتی برای زن کمترین اراده و اختیاری قائل نیست و در مورد ازدواج با محارم این چنین فتوا میدهد که: مرد را نمی توان وادار به ازدواج کرد ولی زن را میتوان به زور وادار کرد بخصوص اگر خواهر یا دختر باشد…[۸] چه نا منصفانه حکم می کنند و چه بسیار حکم مجازات صادر می کنند برای زنان بیگناه… به زنی که فرزند مرده به دنیا آورده اگر در ۳ روز پس از زایمان جرعهای آب بنوشد ۴۰۰ تازیانه میزنند…[۹] و نخستین خوراکی که پس از ۳ روز به زنی که کودک مرده به دنیا آورده میخورانند ادرار گاو آمیخته با خاکستر است[۱۰] و …
و چه تلخ حکم میکنند برای زن حائض که باید در اتاقی محبوس باشد و مردی که برای او غذا میبرد، باید ۳ گام مانده به او، غذای او را که از دو قطعه نان خشک و یک مقدار آب جو است، روی زمین قرار دهد و برگردد و اگر کودکش او را لمس کرد، باید دستها و تمام تن کودک را شستشو دهند.[۱۱] و چه تحقیرآمیز حکم میدهند که اگر زن حائض بیش از ۹ شب خون ببیند، باید ۳ سوراخ در زمین بکنند و زن را در دو سوراخ اول با ادرار گاو و در سوراخ سوم با آب شستشو دهند.[۱۲]
و چه بسیار از این احکام که به روشنی نشان میدهد این جاهلان برای گاو ارزش و پاکی بیشتر قائل بودند تا زن …
و در یهود تصویر حوّا، به عنوان یک وسوسهگر، منتج به دیدی بینهایت منفی نسبت به زنان شده است و همه زنان به عنوان کسانی تصور شده اند که از مادرشان، یعنی حوّا، گناه، حیله و تلبیس را به ارث برده و در نتیجه همه آنان نادرستکار و از نظر اخلاقی پست و گناهکارند. و در کتاب مواعظ سلیمان چه بسیار از جایگاه پست زن سخن میگوید همانند:
(و زن را که مثل دام هاست و دلش تلههاست و دستهایش کمندهاست یافتم، که تلختر از مرگ است. کسی که در حضور خدا پسندیده است از او رهایی خواهد یافت، اما گناهکار گرفتار وی خواهد شد.) [۱۳]
در انجیل کاتولیک میخوانیم:
( هیج شرارتی، در هیچ جایی به پای شرارت زنان نمی رسد … گناه با یک زن شروع شد و به لطف اوست که همه ما مجبوریم بمیریم! )
و می بینیم ربیهای یهود چه وقیحانه در مورد زن می گویند: ( خداوند ۹ لعنت همراه با مرگ به زنان تحمیل نموده است: ” ۱ تحمل بارداری، ۲ تحمل درد زایمان، ۳ تحمل بزرگ کردن فرزند، ۴ این که به عنوان گواه و شاهد پذیرفته نمیشود، ۵ پس از همهی اینها مرگ پاداش اوست و …” ) [۱۴]
و در تفکر باطلشان حرفهایی این چنین میبینیم: (برای آنانی که فرزندشان مذکر است خوشی و برای آن هایی که فرزندشان مؤنث است ناخوشی است. هنگام تولد پسر، همه خوشحال اند و هنگام تولد دختر، همه غم زدهاند. هنگامی که پسری پا به جهان میگذارد صلح به جهان میآورد و هنگامی که دختری متولد میشود،هیچ! ) [۱۵]
در جامعه یهود زنان اجازه شهادت نداشتند و ربی ها میگفتند؛ زنان به خاطر چند لعنتی که بر آنها تحمیل شده است حق شهادت ندارند، همانطور که در اسرائیل کنونی نیز حق شهادت دادن در دادگاه ربیون را ندارند. [۱۶] و بعضی از ربیهای یهود را میبینیم که به شدت تابع این عقیده اند که (بهتر است کلمات تورات به آتش بسوزد تا این که زنان از آن بهره مند شوند. و هر کس دخترش را تعلیم دهد مانند این است که او را وقاحت تعلیم نموده است. ) [۱۷]
در نوشته های ربیون میبینیم: (مرد میتواند دخترش را بفروشد، اما زن نمیتواند. مرد میتواند دختر را نامزد کند، اما زن نه.) [۱۸] آنان حق شوهر بر داراییهای همسرش را به عنوان یک نتیجه فرعی از مالکیت شوهر بر همسر می دانند.[۱۹]
و چه راحت حکم طلاق را صادر میکردند حتی به خاطر آنکه مرد از زنی زیباتر خوشش آمده[۲۰]
و در مسیحیت می بینیم بانی آیین پروتستان، مارتین لوتر، هیچ سودی جز بچه دار شدن و به دنیا آوردن کودکان تا سر حد امکان، بدون توجه به جوانب آن، برای زنان قائل نیست:
(اگر آنها از پا درآمدند و یا حتی مردند، مسئله ای نیست، بگذارید آنان در زایمان بمیرند، زیرا این دلیل بودن آن ها در اینجاست.)
و انجیل کاتولیک میگوید: (زایش دختر یک خسارت است.)[۲۱]
یکی از احکامی که در عهد عتیق ذکر شده احکام فروختن دختر به عنوان کنیز است و برای آن قوانینی وضع نموده اند و مسیحیان این احکام را از جانب خداوند میدانند. (سفر خروج، ۷:۲۱)
در مسیحیت برخلاف اسلام اگر یک مرد زنش را متهم به بیعفتی نماید، شهادت آن زن به هیچ وجه مورد ملاحظه قرار نخواهد گرفت. زن متهم شده، باید مورد محاکمه سختی قرار گیرد.[۲۲]
در امر طلاق از یهود افراط می بینیم و از مسیحیت تفریط. آنجا که این جمله را به عیسی (ع) نسبت میدهند: (اما من به شما میگویم؛ هر کس زنش را طلاق دهد، مگر در مورد بیایمانی در امر ازدواج، باعث گردیده که او به انحراف کشیده شود و هر کس زن طلاق داده شده را به نکاح درآورد مرتکب انحراف شده است.)[۲۳]
اجبار نمودن زوجهای از هم بریده به ماندن در کنار هم و مقاومت کردن در مقابل خواسته ها، نه مؤثر است و نه عقلانی. تعجب ندارد که جهان مسیحیت مجبور به طلاق کلیسایی شده است.
تلمود، چندین عمل جزئی و کوچک را مطرح نموده که شوهران را مجبور میسازد تا زنان را طلاق دهند:
(اگر در خیابان غذا خورد، اگر نوشیدنش در خیابان طولانی شد، اگر در خیابان فرزندش را شیر داد، در هر مورد، ربیمیر میگوید؛ باید شوهرش را ترک کند. )[۲۴]
و یادی کنیم از نظر برخی اندیشمندان غربی درباره زن:
سقراط (فیلسوف یونان باستان): وجود زن بزرگترین منشأ انحطاط بشری است.
افلاطون (یکی از بزرگترین فلاسفه جهان): از میان امور نیکی که به سبب آنها باید خدایان را سپاس گزارد نخست این است که من را آزاد آفریده اند نه برده و دوم اینکه من را مرد خلق کرده اند نه زن.
سنت آگوستین (از تأثیر گذارترین فیلسوفان قرن ۱۹): زن حیوانی است که نه استقامت دارد و نه استوار است.
توماس آکونیاس (پرآوازه ترین دانشمند قرون وسطی): زن با نخستین مقصود طبیعت یعنی کمال جویی منطبق نیست؛ بلکه با دومین مقصود طبیعت یعنی گندیدگی، فرتوت بودن و بد شکلی انطباق دارد.
ژان ژاک روسو (فیلسوف و نویسنده قرن۱۸): هرگونه آموزش زن باید توسط مرد باشد و زن برای آن ساخته شده که تسلیم مرد باشد و بیعدالتیهای او را تحمل کند.
و در جاهلیت مدرن در غرب در نقاط بسیاری از همین سرزمینها که بیش از همه دم از آزادی حقوق بشر می زنند و ادعای همیشگیشان علیه کشوری چون ایران امروز، نقض آزادی زن و تبعیض جنسیتی است، میبینیم زنان را با ظاهری عریان و همچون کالایی در پشت ویترینهای مغازههایشان به نمایش گذاشته اند و به طور معمول هر زن را روزانه به ۵۰ مشتری کرایه میدهند در قبال کمترین مزد… برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ ( ویدئو۱: فروش زنان در ویترین فروشگاههای بروکسل )
فروش زنان را در تل آویو، پایتخت اسرائیل میبینیم که به دست هر کدام اتیکتی نصب شده که قیمت، سن، وزن و محل تولد وی در آن ثبت شده است. آری جایگاه زن و حقوق آن در جوامع غربی حتی از یک شی که شما حق نابودی آن را دارید هم پایینتر است. برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ ( ویدئو۲: فروش زنان و دختران در فروشگاهی در اسرائیل )
و همچون علامتی که بر بدن یک حیوان داغ میکنند، بر روی بردگان جنسی بارکد میزنند و آنان را در قفسهایی کوچک نگاه میدارند تا مالکیت خود را بر آنان ثابت کنند.
روزنامه دیلی میل انگلیسی در گزارش مورخ ۲۴ سپتامبر۲۰۱۴ خود این گونه مینویسد: طبق قانون، مدارس ابتدایی در صورتی که درسهای آموزش جنسی را متوقف کنند، مجازات میشوند. مدارس راهنمایی نیز موظف هستند، قرصهای ضد بارداری و لوازم جلوگیری از بارداری در مدارس توزیع کنند. مرکز مقابله با بحران تجاوز آمریکا موسوم به سانتا باربارا در گزارش خود مینویسد: در هر دقیقه سه زن آمریکایی مورد تجاوز واقع میشوند و با این حساب سالانه ۶۳۸ هزار، مورد تجاوز قرار میگیرند. آمارهای ارائه شده از سوی دفتر آمار جنایات ملی آمریکا در سال ۱۱۹۰ نیز این گزارشها را تأیید میکند.
و اعتراف BBC را میبینیم که به نقل از آژانس حقوق بنیادین (FRA) از تجاوز به یک سوم زنان اروپا سخن میگوید و دو سوم آنان که از طرف شوهر خود مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفته اند از بیم جانشان جرات گزارش این ستم را به پلیس نداشتند. برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ ( ویدئو۳: اعتراف BBC به تجاوز به یک سوم زنان در اروپا )
گویا همانها که فریاد حقوق بشر سر میدهند، زن را جزء بشر نمی دانند…
اما اسلام ظهور کرد… و در حق زن نظریهای ابداع کرد که از روزی که جنس بشر پا به عرصه دنیا گذاشت تا آن روز، چنین طرز تفکری در مورد زن وجود نداشت. اسلام در این نظریه خود، با تمام مردم جهان در افتاده و زن را آن طور که هست و بر آن اساسی که آفریده شده به جهان معرفی کرده، اساسی که به دست بشر منهدم شده و آثارش نیز محو گشته بود. اسلام عقاید و آرائی که مردم درباره زن داشتند و رفتاری که عملا با زن میکردند را بیاعتبار نمود و خط بطلان بر آن ها کشید. برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ ( ویدئو۴: احترام به زنان در اسلام )
نگاهی میکنیم به جایگاه پر ارزش زنان و همسران در تعالیم عالیه اسلامی که چه بسیار، آنان را مورد توصیف و تمجید قرار داده اند:
امام جعفر صادق(ع) میفرمایند: (بیشترین خیر و برکتها در وجود پر بار زنان گذاشته شده است. [۲۵]
پیامبر اسلام(ص) میفرماید:
“خداى بزرگ، به زنان مهربانتر از مردان است و هیچ مردى، زنى از محارم خود را خوشحال نمى کند، مگر آن که خداوند متعال او را در قیامت شاد مى کند.” [۲۶]
و نیز: رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: آن مردی که برای همسرش لقمه میگیرد، نزد خدا پاداش دارد. [۲۷]
برخلاف آیینهای دیگر که زن را زاده شیطان میدانستند، قرآن با کمال صراحت در آیات متعددی میفرماید: که زنان را از جنس خودتان آفریده ایم. [۲۸]
دیدگاه قرآن نسبت به زنان متفاوت از مردان نیست. آنها هر دو، به میزان ایمان و کار نیکشان پاداش میگیرند. [۲۹] (هر کس از مرد و زن، کار نیکی، به شرط ایمان به خدا، به جای آورد، ما او را در زندگی خوش و با سعادت زنده میگردانیم و اجری بسیار بهتر از عمل نیکی که کرده به او عطا میکنیم.) [۳۰]
قرآن داستان حضرت آدم و وسوسه آدم و حوا را به روشنی بیان میکند که بگوید هر دو فریب خوردند و هیچ کدام را گناه کارتر از دیگری نمیداند. [۳۱]
قرآن هرگز نمیگوید که هیچ زن درستکاری وجود ندارد. در مقابل، قرآن همه مؤمنان را، چه مرد و چه زن، به تبعیت از آن دسته از زنان که مانند حضرت مریم(س) و آسیه زن فرعون هستند، راهنمایی میکند.
و چه بسیار آیه در این کتاب الهی میبینیم که برتری را در مرد یا زن بودن نمی داند و ملاک برتری را معرفت و تقوا و عمل شایسته معرفی میکند. [۳۲]
و آنجا که در سوره تکویر به دادخواهی از دختران زنده به گور شده میفرماید: ( بای ذنب قتلت. به کدامین گناه کشته شدند؟) و نیز در آیات ۱۳۷ و ۱۴۰ سوره انعام این عمل را به شدت محکوم میکند.
اسلام هیچ تفاوتی بین پسر و دختر قایل نیست و حتی تولد دختر را هدیه از جانب خداوند میداند؛ همانند تولد یک پسر.
و چه بسیار پیامبر اسلام(ص) در این باره میفرماید:
“خداوند متعال بر دختران مهربانتر است تا پسران.” [۳۳]
” هر که دختری داشته باشد و خوب تربیتش کند و او را به خوبی دانش بیاموزد و از نعمتهایی که خداوند به او عطا کرده به وفور بهره مندش سازد، آن دختر، سپر و پوشش پدر در برابر آتش دوزخ خواهد بود.” [۳۴]
“دختران را بد ندانید؛ زیرا آنها مونسهاى گرانبهایى هستند.” [۳۵] و ….
اسلام شخصیت مستقل زن را تضمین کرده است. شوهر اجازه ندارد که سهمی در مایملک همسرش داشته باشد، مگر آنهایی را که همسر با رضایت کامل و آزادانه به او تقدیم کرده است. [۳۶]
(و مهریه زنان را در کمال رضایت و طیب خاطر بپردازید، پس اگر چیزی از مهر خود را از روی رضا و خشنودی به شما بخشیدند، برخوردار شوید که آن شما را حلال و گوارا خواهد بود.) [۳۷]
زوج و زوجه هر دو از یکدیگر ارث میبرند، علاوه بر این، در اسلام، زن متأهل استقلال شخصیتی و قانونیاش را و نام و نام خانوادگیاش را حفظ میکند. [۳۸]
زنان لباس ستر و عفاف شما هستند و شما هم لباس و عفت آنها هستید. در این آیه حکم شده که زن و مرد هر دو برای یکدیگر لباس میباشند، یعنی پوشاننده عیوب هم، هم راز، هم غم و هم دل یکدیگرند. واقعا تعبیری زیباست که زن و مرد لباس هم هستند، چون در هیچ دین و فرهنگی به این اندازه به نظام خانواده تاکید نشده است که اسلام به آن تاکید دارد.
و نیز پیامبر خدا(ص) میفرماید: هنگامى که زن باردار مى شود، همانند روزه دار شب زنده دار و مجاهدى است که با جان و مالش در راه خدا جهاد مى کند و هنگامى که فارق شود، پاداشى دارد که نمی دانى عظمت آن چه قدر است و هنگامى که شیر بدهد، در هر بار مکیدن، پاداش آزاد کردن یکى از فرزندان اسماعیل علیه السلام براى اوست و آن گاه که شیردادن تمام شود، فرشته اى بر پهلوى او مى زند و مى گوید: (عمل را از نو آغاز کن که بى تردید، آمرزیده شدى.) [۳۹]
و بر خلاف عقیده مسیحیت که بیان میکند: (مرد به جهت زن آفریده نشد، بلکه زن برای مرد.) (قرنتیان، ۹:۱۱) در اسلام این حدیث قدسی معروف به چشم میخورد که خداوند میفرماید: (لولاک یا محمد ما خلقت الأفلاک و لولا علی ما خلقتک و لولا فاطمه ما خلقتکما. دلیل خلقت افلاک نهایتا یک زن است.)
و یا آنجا که امام عصر شیعیان منجی عالم بشریت الگوی خود را حضرت زهرا(س) معرفی میکنند، اوج ارزشیست که یک دین میتواند برای یک زن قائل شود که دلیل خلقت و الگوی بالاترین شخصیتها را یک زن میداند.
غرب به سوی اسلام پیش میرود…
با وجود همهی تبلیغات سوء علیه اسلام و پروژههای اسلام هراسی و تلاش برای پوشاندن چهرهی حقیقی آن، اسلام خواهی در جهان بویژه غرب به یک موج تبدیل شده و اسلام بعنوان دین حق، صلح و محبت در قلب و جان مردم نفوذ میکند.
جمعیت مسلمانان اروپا – بدون احتساب روسیه – از ۳۰ سال پیش تاکنون سه برابر شده و کارشناسان پیش بینی میکنند تا سال ۲۰۲۰ میلادی دو برابر خواهد شد. [۴۰]
با وجود اینکه آمار دقیقی وجود ندارد، ولی کارشناسان مسائل مسلمانان ساکن در اروپا، تعداد تازه مسلمانان مرد و زن در اروپا را سالانه، چند هزار نفر محاسبه میکنند که البته سهم زنان بیش از مردان است.
ماشا اللیکینا
خواننده، بازیگر و مانکن روسی تازه مسلمان
دیامس با نام اصلی (میلانی جورجیادس)
خواننده و نوازنده زن فرانسوی تازه مسلمان
سارا بوکر
هنر پیشه، مدل و مانکن سابق آمریکایی تازه مسلمان
امیلی فرانسوا، بازیگر انگلیسی تازه مسلمان
دکتر (هیفاء جداد) استاد دانشگاه برمنگهام انگلستان میگوید: (این پدیده نمایشگر عکس العمل بسیاری از زنان علیه ناهنجاریهای اخلاقی جوامع غربی است. آنان نسبت به گرایش، پشتیبانی و مشارکتی که اسلام به آنان هدیه میکند، احساس خوشایندی دارند).
فابیان ۲۸ ساله، مدل لباس بسیار معروف فرانسوی تازه مسلمان
کارلی والتز ۲۴ ساله، سوپر مدل لباس زیر معروف
انگلیسی تازه مسلمان
از سوی دیگر، (کارین فاننیوک) کارشناس مسایل زنان تازه مسلمان هلندی میگوید: این گونه زنان به دیدگاهی که اسلام درباره رابطه زن و مرد ارایه میکند، جذب شده اند زیرا در اسلام فرصت بیشتری برای خانواده و مادر شدن به دست میآورند و زنان در اسلام تنها وسیلهای برای کامیابی جنسی نیستند. [۴۱]
به گزارش روزنامه The Sun، چاپ لندن، سالانه ۵۰۰۰ انگلیسی به اسلام گرایش پیدا میکنند. نیمی از این افراد سفید پوست بوده، اما ۷۵ درصد آنها زن هستند.
سارا جوزف، یک انگلیسی تازه مسلمان و مدیر مجله شیوه زندگی مسلمان (Emel) معتقد است، همه زنان اروپایی که به اسلام گرویدهاند، در جستجوی یک شیوه زندگی زیبا و محفوظ از تمامی افراطهای فمنیسم غربی هستند که حقیقتا روشی نادرست است.
راستی از دین زرتشت چه خبر؟ همانکه با احکام متعصبانه و غلطش زنان را تحقیر و آنان را بیگناه، مجازات مینمود و کمترین اختیاری برای آنان قائل نبود و زندگی را به کامشان تلخ مینمود…
سایتهای گوناگون زرتشتیان، معترف به کاهش سریع جمعیتشان هستند. آمار آنها را کمتر از دویست هزار نفر نشان میدهند و تصریح میکند که این سیر نزولی همچنان ادامه دارد. [۴۲]
پارسیخبر که به پارسیان هند تعلق دارد، جمعیت زرتشتیان را تا سال ۲۰۲۰م حدود ۲۶ هزار نفر تخمین زده است. (ظاهرا این پیشگویی مربوط به زرتشتیان هند باشد) حدس بزنید وقتی که تا ده سال دیگر یکصد و هفتاد هزار نفر از جمعیتشان کاسته شود، این ۲۶ هزار نفر تا چند سال دوام خواهند آورد. [۴۳]
گاه از همکیشان و کاربران، درخواست همفکری می کنند تا راهی برای جلوگیری از کاهش جمعیتشان بیابند. این مقاله را با عنوان (آیا زرتشتیان باقی خواهند ماند؟) ملاحظه کنید:
http://delhiparsis.com/2010/09/09/will-zoroastrianism-survive
با توجه به اینکه این جمعیت، نمی تواند با استدلالهای منطقی اعتقاد خود را نشر دهد، به اموری سست مانند برانگیختن احساسات ناسیونالیستی جوانان ایرانی و ترویج فرهنگ ضدعرب، رو آورده اند. [۴۴]
مسلمان شدن مونیکا، بازیگر معروف هندی
برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ ( ویدئو۵: مسلمان شدن بازیگر زن معروف سینمای هند- بالیوود)
برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ ( ویدئو۶: اسلام آوردن لارین بوث – خواهر زن تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس)
برای مشاهده ویدئو کلیک کنید ⇐ (ویدئو۷: انتخاب حجاب از زبان یک بانوی غربی)
نظر اسلام درمورد تنبیه زن:
بررسی قوانین اسلامی در این زمینه، ما را متوجه نکتههای حساس نموده و تنبیه بدنی و آزردن روحی آنان را، جنایت خانوادگی میدانند. زنان مانند مردان موجوداتی شریف و دارای انسانیت میباشند، بنابراین کتک زدن برای انسانها قابل تحمل نیست، این دلهای تپنده و قلبهای مهربان، موجودی شریف و ظریفند و بدن آنان همانند اندام حیوانات نمی باشد که تحمل زدن و آزار را داشته باشد و آئین اسلام تنبیه آنان را ممنوع ساخته است.
حضرت رسول(ص) می فرمایند:
(ای مردم در مورد همسران خود خیلی مراقبت نمائید، زیرا آنان با پیمانهای الهی در اختیار شما قرار گرفته اند و شما با کلمات مخصوص خداوند، آنان را برای خود حلال کرده اید. آیا در این صورت، سزاوار است این امانتها را مورد ضرب و جرح قرار داده و دلهای آنان را، که کانون عشق و محبت اند، رنجور سازید؟)[۴۵]
(یکی از نشانههای بدترین مردان آن است که همسر و بنده اش را بزند و به آنها رحم و عطوفت نشان ندهد.)[۴۶]
و امیر مومنان میفرماید: (زنان نزد شما امانتهاى خدا هستند، آزارشان نرسانید و بر آنها سخت نگیرید.)[۴۷]
با این پیش زمینه این سوال را مطرح میکنیم:
آیا اسلام بنابر آیه ۳۴ سوره نساء به مرد اجازه کتک زدن همسرش را داده است؟
وقتی نگاهی چند به دیدگاه اسلام در مورد زن و جایگاه آن کردیم متوجه ارزش بالایی که اسلام برای زن قائل است، شدیم. اسلام با ارائه برهانهای محکم خود به ما از طرق مختلف ثابت کرده که یک دین الهیست و قرآن نیز به طرق مختلف همانند اعجاز علمی اش و بیان حقایقی علمی که بشر در قرن اخیر به آنها دست پیدا کرده و این کتاب آسمانی بیش از ۱۴۰۰ سال پیش آنها را بیان کرده، به ما این اطمینان را میبخشد که سخن یک بشر نیست و تنها میتواند سخن یک فوق بشر که خالق هستی است و علمش به آن احاطه دارد، باشد. و یک خالق که مخلوق خود را به خوبی میشناسد هرگز جز صلاح و کمال و سعادت مخلوقش نمی خواهد. پس اگر توصیهای میکند به حق و صلاح است.
حال به بررسی مسئله میپردازیم. این را تمام انسانهای عاقل قبول دارند که فرد خطاکار باید به تناسب جرمش مجازات شود تا این مانعی برای ارتکاب مجدد خطایش باشد و این را نیز همه قبول دارند که اگر فردی تعهدی میدهد، موظف به انجام آن است و همه، فردی را که به وظیفه اش عمل نکند خطاکار و مستحق مجازات میدانند.
با عقد ازدواج، مرد به همسر خود تعهد میدهد مهریه بدهد، نفقه (همهی نیاز های متعارف خانم) در شان خانم بدهد، اجرت المثل بدهد، با خانم با اخلاق خوب و به طور شایسته برخورد بکند، به خانم پایبند باشد و خیانت نکند و ….
اگر آقایی وظایفش را انجام نداد خانم میتواند به دادگاه رفته و از ایشان شکایت کند. قاضی مرد را مجبور به انجام وظایفش مینماید، اگر اجبار جواب نداد قاضی مرد را به زندان میاندازد و اموال آقا را میفروشد و به مزایده میگذارد و حقوق خانم را میپردازد. اگر مرد اموال نداشت، حقوق خانم را از بیت المال میپردازند و آقا را به خدمت میگیرند و حقوق ایشان را بلوکه مینمایند. یعنی در هر صورت دادگاه اسلامی نمی گذارد خانم دچار مشکل شود. با این حال به خانم حق طلاق میدهد. بنابراین در صورتیکه مرد وظایفش را انجام ندهد، خانم برای احقاق حق خود راه دارد.
در قبال این تعهداتی که مرد با پیمان ازدواج به خانم میدهد، وظیفه خانم چیست؟
آیا اسلام وظیفه خانم را بچه داری و پخت و پز و خانه داری و… میداند؟ خیر. اسلام معتقد است اگر خانم این کارها را انجام می دهد، لطف می کند و می تواند در قبال آن از همسرش حقوق بگیرد. حتی برای شیر دهی فرزند خودش. گرچه اخلاقا انجام این امور توسط خانم پسندیده است. تنها موردی که خانم با عقد ازدواج به آن متعهد میشود تمکین خاص میباشد، یعنی صرفا مسئله جنسی زناشویی.
حال اگر خانم به تعهد خود عمل نکند، بدون داشتن دلیل منطقی (مثل دوران عادت ماهیانه) مرد چه کار میتواند بکند؟ نزد قاضی برود؟! به قاضی چه بگوید؟! و بعد قاضی چه کار میتواند بکند؟! این مسئله سادهای نیست. آقا درخواست دارد و خانم نمی خواهد. فکر میکنید چقدر این مسئله بین زوجین اتفاق میافتد؟ به سراغ آمار میرویم… امروزه ۷۸ درصد طلاقها به دلیل نارضایتی جنسی میباشد. [۴۸]
و اینجاست که به حکمت خداوند پی میبریم که این مسئله را در قرآن بیان میکند. اما اینکه نماز صبح ۲ رکعت است را خیر و اینجاست که اهمیت و فراگیر بودن این مسئله را به ما میفهماند.
متخصصان به این نتیجه رسیده اند که اولا تحریک جنسی در آقایان بسیار سریعتر از خانمها اتفاق میافتد و ثانیا برخلاف خانمها که در طول ماه تغییرات هورمونی مختلفی را تجربه می کنند و در نتیجه میزان تحریک پذیری آنها در طول ماه کم و زیاد میشود. آقایان همواره تحریک پذیری بالایی دارند و حتی میل جنسی آقایان تا پایان عمر ادامه دارد، اما خانمها پس از دوران یائسگی دیگر تمایلی به مسئله جنسی ندارند. و نیز متخصصان به این نتیجه رسیده اند میل جنسی خانمها بسیار تحت تاثیر اتفاقات زندگی میباشد. اگر فشار کاری یا مسائل داخل خانه زیاد شود، رابطه جنسی برایش مفهومی نخواهد داشت در صورتیکه در این شرایط هم مرد تمایل جنسی دارد.بنابراین نیاز جنسی فشار بسیار بیشتری به مرد وارد میکند.
جالب اینجاست که در چنین موقعیتی که مرد درخواست دارد و خانم امتناع میورزد، غالبا مرد متوسل به زور میشود. گاهی زور بصورت غیر مادی هست، تهدید میکنند که فلان جا نمی رویم و … و بعد اعمال زور به صورت مادی و متاسفانه این اتفاق بسیار در جوامع اتفاق میافتد. یعنی وقتی خانم تمایلی ندارد و این اتفاق خیلی تکرار میشود، آقا به زور نیاز خود را برطرف مینماید. با تهدید و گاها با توهین و انواع و اقسام فحش و ناسزا و…. پیامبر اسلام(ص) هم فرمودند: “شهوت شعبهای از جنون است.” وقتی این حس به این آقا دست میدهد، به حالت جنون میرسد و متوجه نمی شود که چه کار میکند.
البته برخی نیز به صیغه و کارهای حرام روی میآورند، اما اکثریت این کار را نمی کنند و به فشار و تهدید و توهین و کتک روی میآورند و پزشکی قانونی بسیار مراجعات خانمهایی را گزارش داده اند که بخاطر این مسئله در نواحی مختلف بدنشان آثار کبودی و چنگ زدن و… دیده شده است.
البته آقایان مومن که با آموزههای دین مبین اسلام رشد کرده اند هیچ گاه چنین رفتاری نمی کنند. اما مردان شهوت پرستی که چه بسا قبلا هم با خانمهای دیگر در ارتباط بوده اند، معمولا مرتکب این اعمال و چه بسا بدتر از آن میشوند.
در جامعه غرب ۲ راهکار در این باره اجرا میشود: ۱) طلاق که به سادگی انجام میشود و قبح آن ریخته شده که نتیجه آن را به وضوح میبینیم، از هم پاشیده شدن کانون خانواده و پیامدهای اسفناک آن ۲) اعمال خشونتهای شدید به زن که بسیاری از مردان تا پای قتل همسر خود جلو میروند.
تنبیه بدنی زن از پدیدههای اجتماعی، بدون محدودیت زمانی و مکانی است و در تمامی جوامع و فرهنگها وجود دارد. و حتی در پیشرفته ترین جامعهها دیده میشود، تا بدان حد که اکنون در اروپا (جمعیت زنان کتک خورده ) تأسیس شده، به دفاع و چاره جویی میپردازند. در فرانسه دو میلیون زن از شوهران خود کتک خورده اند، یعنی یک چهارم شمار زنان. از این رو شماره تلفنی در اختیار بانوان قرار گرفته تا به طور رسمی از آنان حمایت کند. (کانال دوم تلویزیون فرانسه، به نقل از مجله پیام زن، شماره ۱۶۰)
اعتراض زن برزیلی به خشونت علیه زنان در ریودو ژانیرو
خداوند این مسئله را با ارائه راهکاری مناسب حل مینماید. اسلام برای زن احترام و ارزش خاصی قائل است و از طرفی به آبروی او بسیار اهمیت میدهد. در احادیث بسیار همچون فرمایش امام صادق(ع) میبینیم خداوند حرمت آبروی مومن را به اندازه حرمت کعبه میداند، اما توجه ویژه تری نسبت به آبروی زن دارد. در سوره نور میبینیم که خداوند با جدیت تمام سوء ظن و شایعه پراکنی مردم را پیرامون یک زن مسلمان به شدت محکوم میکند. آری اسلام به سبب ویژگیهای خاص زن و نیز صفت غیرت مرد نسبت به ناموس خود برای زن حریم بیشتری قائل است و در صورت وقوع چنین خطایی با ارائه راهکاری مناسب در پی حل مسئله در داخل خانه است تا مشکل به کمک محرم ترین فرد نسبت به زن حل شود. مسلما اگر این مسئله در بیرون از خانه توسط دادگاه ها و در حضور شاهدان بررسی شود، آبروی آن زن به خطر افتاده و بد نامی وی بر سر زبانها میافتد.
|
Tweet |